Barbequen in Taiwan
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget
22 September 2008 | Taiwan, Taipei
Vorig weekend waren we nog thuis gebleven in verband met de tyfoon...
Het weekend daarvoor - wat vliegt de tijd hier toch - uiteraard in het beachhouse! Ik wilde jullie de foto's niet onthouden van ons samenzijn in de Suao cold springs. We hadden een prive ruimte met een koud en warm bad. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden (het heet niet zomaar Cold springs) was het warme badje wel zo aangenaam. Het was namelijk al laat op de avond toen we bij de cold spring arriveerden, dus warm en behoefte aan een verkwikkende duik was er eigenlijk al niet meer. Daarvoor hadden we nog een bezoekje gebracht aan Nanao, een vissersplaatje langs de kust. En natuurlijk wat vis gegeten in een vissers restaurantje. Want geloof het of niet, sinds mijn verblijf in Taiwan eet ik vis en garnalen. En ik vind het nog lekker ook, sterker nog ik vind het heerlijk!
En dan dit weekend, barbequen in Taiwan is de titel. We zullen dus veel gebruik hebben gemaakt van de bqq? Inderdaad. Vrijdag hadden we een bbq op een dakterras met mooi uitzicht op de Taipei 101. Erg gezellig, met bekenden van de hash, maar ook wildvreemde couch surfers! Wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord...'CouchSurfing is een internationaal, op internet gebaseerd gastvrijheidsnetwerk. Juli 2008 zijn er ongeveer 600.000 leden. Leden kunnen andere leden vragen om overnachting, en men kan aangeven of men een slaapplek ter beschikking heeft voor andere mensen. Ook is het mogelijk om de site te gebruiken om simpelweg mensen te leren kennen op plekken waar men nog niemand kent.', aldus Wikipedia. De organisatoren (CouchSurfing leden) hadden de bbq avond dus op de CouchSurfing site gezet, en dus werd het een zeer geslaagde avond met allerei verschillende mensen bij elkaar, zowel Taiwanesen als buitenlanders.
Zaterdag was het dan ook laat toen we naar ons beachhouse vertrokken. Gelijk maar wat vlees ingeslagen voor een goede bbq met onze huisgenoten en aanhang. Na het nodige vlees genuttigd te hebben, was er meer dan genoeg over. Maar dat zouden we later wel opmaken. We gingen namelijk eerst naar een ander beachhouse, daar waar iedereen altijd bijeenkomt. En dus ook zaterdagavond werd het laat.
Zondag besloten we om met de beach house groep ergens langs een rivier te gaan barbequen. Er was immers nog meer dan genoeg vlees over. Maar eerst zouden we nog een fietstocht maken. In een ruim 2 kilometer lange tunnel die onder het treinspoor loopt. Dus fietsje gehuurd en de route afgelegd. Stelde eigenlijk niet zoveel voor, maar toch weer even actief gedaan en een honger gevoel gecreerd voor de bbq. Maar die liet wel lang op zich wachten. Want het busje van onze huisgenoot had wat problemen, er kwam wel heel veel rook uit, en dus moest hij eerst een garage gaan zoeken. En hij is juist diegene die de mooie plekjes weet. Dus wij zijn uiteindelijk met 2 andere huisgenootjes verder gereden in onze Toyota, op zoek naar een geschikte bbq plek. Die konden we echter niet vinden en het werd al donker. En dus zijn we maar naar Taipei doorgereden om daar bij iemand thuis te barbequen. We willen toch barbequen in Taiwan!
28 September 2008 - 19:51
Esther:
Mooi weer, lekker in badje, bbq, uitstapjes, beachhouse in weekend... klinkt echt helemaal super!
hier hadden we best een lekkere septembermaand met redelijk veel zon, helaas komt oktober er weer aan en daarmee weer regen. Tijd dus om weer aan vakanties naar de zon te gaan denken :-) plan is in januari Aruba (nog niets definitief). Verder druk met werken. In afwachting van reactie op sollicitatie. Prima weekend gehad, gisteren lekker naar sauna geweest en vandaag Suzanne geholpen met schilderen in nieuw huis in Den Haag en daarna wat gegeten in Kijkduin.
Liefs Esther