Muziek weekend met Nederlands tintje - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Muziek weekend met Nederlands tintje - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Muziek weekend met Nederlands tintje

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

21 Oktober 2008 | Taiwan, Taipei

Vrijdag 10/10 was het een nationale feestdag in Taiwan en dat betekende dus een extra dag vrij en een lekker lang weekend. Bart en ik zijn die vrijdag naar Wulai, vlakbij Taipei, vertrokken omdat hier een driedaags muziekfestival werd gehouden 'the lost lagoon'. Op een speciaal daarvoor ingericht terrein van een resort stonden we met een tentje tussen de vele andere buitenlanders. 's avonds begonnen de (ook vooral uit buitenlanders bestaande) bandjes met optreden en dat zou nog tot de late uurtjes doorgaan. En bij de hot spa (!) was er een tweede podium, waar dj's optraden. Het gehele weekend was er dus genoeg muziek te beluisteren! Vrijdagavond hebben we bij de tent gezeten, lekker drinken en kletsen. De dag erna de hele middag van de bandjes genoten. Toch hadden we 's avonds eigenlijk wel genoeg van 'the lost lagoon'. En dus besloten we ons tentje weer in de auto te laden en de zaterdagnacht heerlijk in ons vertrouwde bedje in Taipei door te brengen. De zondag was er een stranddag met bbq door de VNT georganiseerd, dus dat konden we nog even mooi meepikken. Ondanks onze onverwachte deelname konden we gelukkig gewoon met de Chinese bbq mee-eten. Mjammie!

Afgelopen weekend werden in Tainan de Holland dagen gehouden (onderdeel van een tiendaags evenement in teken van Holland). Daar wilde ik natuurlijk wel graag bij zijn! Van zaterdag op zondag hebben we daarom een hotel in Tainan geboekt en wel meer dan drie uur in de auto gezeten om er te komen. Maar de rit was zeker de moeite waard. Zaterdagavond hebben we genoten van een jazzconcert in Ford Provintia waar de Nederlandse Saskia Laroo (?) optrad. En op zondag waren er -evenals op de zaterdag - in het bekende Anping Treehouse (een museum over de tijd dat Hollanders het eiland hadden bezet) diverse Hollandse spelletjes te doen en een ruime keus aan typisch Hollands eten te nuttigen. Nou dat ging er wel in! In tien minuten tijd hebben Bart en ik pannenkoeken, poffertjes, olliebollen, ertwensoep en bitterballen weggewerkt, haha. De Holland Dagen waren een groot succes. Toen wij er op zondagmiddag waren, had het event in de twee dagen al ruim 17.000 bezoekers getrokken en dat zouden er dus nog meer worden. Tja, Holland is populair in Taiwan.

Al met al twee leuke weekenden, met veel muziek en een duidelijk Nederlands tintje! Ook weer eens wat anders dan een weekendje beachhouse, waar we natuurlijk volgende weekend weer heengaan :).

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008