GORGEous weekend - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu GORGEous weekend - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

GORGEous weekend

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

11 Mei 2009 | Taiwan, Taipei

Een lang weekendje weg (afgelopen maandag en dinsdag vrij). Heerlijk! Zaterdag, na de eerste dragonboat training op de rivier, vertrokken we naar Hualien aan de Oostkust. Na een nachtje in het hotel gingen we op zondag naar Hualien Ocean Park. Hier konden we een groot acquarium en diverse shows met o.a zeeleeuwen en dolfijnen bewonderen. Verder was er nog een attractie waar je lekker nat van werd, maar met het mooie weer was dat een aangename verkoeling. We hebben ons in het park prima vermaakt. De laatste show was vrij laat afgelopen. Toen we tegen sluitingstijd naar de uitgang liepen, waren de dolfijnen 'onbewaakt' en konden we deze prachtige dieren van wel heel dichtbij zien. Leuk!
Daarna hebben we twee nachten in een hotel in Taroko Gorge overnacht. 'Just 15 km north of Hualien, inside Taroko National Park, lies Taroko Gorge, Taiwan's top tourist destination. With its marble-walled canyons, lush vegetation and so outsized they block ou the sky, Taroko Gorge puts the 'Formosa' in Ilha Formosa', aldus the Lonely Planet. De eerste dag in Taroko Gorge hebben we heel veel en lang gewandeld (7 uur in totaal). De eerste wandeling bracht ons naar de 'Lotus pond'. Voorheen een landbouw gebied, nu gerenoveerd naar oorspronkelijke staat. De heenweg was een zware, stijle klim omhoog. Maar bij de plas en tijdens de terugweg, stijl omlaag, konden we daar gelukkig weer van bijkomen. We hadden namelijk nog een wandeling van 6 uur te gaan. Deze tweede wandelroute bracht ons naar twee verschillende dorpjes, Bamboo Village en Plum Garden. De eerste village zijn we gelukkig even doorheen gelopen, want daardoor kwamen we uit bij een schitterend, turqoise meer. De tweede wandeldag hebben we het maar wat rustiger aan gedaan. Eerst een leuke wandeling naar de Bayang waterval. Tijdens deze wandeling ga je verschillende tunnels door, en in de laatste werden we wel heel erg nat! De tweede wandeling was de zogeheten tunnel of nine turns. 'Don't miss out on this one' zullen ook de vele Chineze touristen gedacht hebben. Want het was een drukte van jewelste op de 2 km route. De wandelroute is een deel van de oorspronkelijke snelweg door Taroko Gorge, maar nu dus behouden gebleven voor toeristen. Zodoende konden we genieten van een prachtig stukje gorge!
Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. We besloten de 'North Cross Island Highway' te nemen om zo nog even van het National Park te genieten. Het was prachtig, dat wel. Maar door langzaam verkeer en een afgezette snelweg waardoor we moesten omrijden, duurde de terugrit uiteindelijk nog 7 uur.

Maar goed, ondanks de lange tocht(en), hebben we echt heel erg genoten van een GORGEous weekend Hualien & Taroko Gorge!

• 11 Mei 2009 - 12:31

Maaike:

Hoi Annemarie,

Sorry al een tijd niets van mij gehoord!! Maar lees met plezier jullie avonturen! Geniet ervan!
    Liefs Maaike

• 11 Mei 2009 - 18:31

Ingeborg:

Heyhey avonturiers!
    Lees met veel plezier jullie verhalen! Hartstikke super!
    Mijn fietsplannen voor vakantie in Pyreneeen is er niets bij! haha ;o)
    Dikke knuffel van mij!

• 12 Mei 2009 - 18:55

Jacqueline:

Tijdens het lezen van jullie berichtjes is het steeds van tsonge tsonge. Wat maken jullie veel mee. veel fijne en leuke indrukken. Geniet er nog maar lekker van

• 13 Mei 2009 - 20:24

Esther:

Ha Annemarie en Bart
    Weer leuke ervaringen, jullie zijn echt sportief bezig!!!
    Annemarie, hele fijne verjaardag vrijdag!!
    Liefs Esther

• 15 Mei 2009 - 09:11

Leo, Freek En Ans:

Hoi Annemarie. Proficiat met je zoveelste verjaardag. Laat je lekker verwennen en ga eens een keertje gezellig samen uit eten, maar ter ere van je verjaardag. Het ga jullie goed. Groetjes

• 15 Mei 2009 - 12:33

Mirjam:

Hoi Annemarie,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een hele fijne dag.

X Mirjam

• 19 Juni 2009 - 20:54

Esther:

Sportief, mooie natuur, leuk. Hoe gaat het verder? weten jullie al wanneer je in augustus in Nederland bent?
    Mijn nieuwe baan bevalt prima. Fijn weekend.
    Liefs Esther

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008