Noord Taiwan
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget
07 Augustus 2009 | Taiwan, Taipei
In het tweede weekend van juli hebben we twee dag uitjes gemaakt naar het noorden van Taiwan. Zaterdag met een Nederlands koppel in de ochtend naar het plaatsje Ruifang gereden en hier via de Pingxi branch rail line - een touristische trein rit door een gorge - naar Shifen. De aanbevolen Shifen waterval was helaas wegens onderhoud gesloten, maar wel een aangename wandeling door het kleine plaatsje en langs de rail gemaakt.
Ook op zondag waren we in het Noorden van Taiwan te vinden. Zo ben je vanuit Taipei met de auto binnen een uurtje in Keelung. Hier hebben we een tempel bezocht, waar in de toekomst 500 boedda beelden zullen staan. Dit enorme aantal was nog niet bereikt, maar een begin was duidelijk gemaakt. We hebben een prive rondleiding gekregen en het was erg indrukwekkend om deze nog niet toeristische tempel en de uitgestalde beelden allemaal te zien. In Keelung zijn we verder nog naar het Jungjeng park, naar de Foguangshan tempel, geweest. In het theehuisje daar werden we door de locals uitgenodigd karaoke te zingen. Erg grappig. In het nabijgelegen plaatsje Yeliu was het juist zeer toeristisch. Bij de ‘limestone cape’ was het een drukte van jewelste. Maar de prachtige rotsformaties aan de kust waren dan ook zeker een bezoek waardig en hebben leuke foto’s opgeleverd.
Al met al hebben we in een weekend twee leuke dagtochtjes gemaakt naar het noorden van Taiwan!
08 Augustus 2009 - 19:02
Hella:
Hoi Annmarie,
fyi
Net op het Nederlands nieuws journaal van 20.00 uur (Wereldnieuws dus).
"Severe Tropical Storm Marakot opkomst in Taywan"
Helaas geen dagje maar een weekje binnen zitten, deuren en ramen dicht!
De Ricecooker aan.............. pokeren met je linkerburen, en ik ga op vakantie.... en neem mee met je rechterburen!!
Zit helaas niks anders op .....lol!
Groetjes Hella