Mooie vakantie Japan - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Mooie vakantie Japan - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Mooie vakantie Japan

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

04 September 2009 | Taiwan, Taipei

Net een weekje terug van een mooie vakantie Japan en dan vanavond alweer naar Nederland... Tot snel dus!

De vakantie in Japan was erg bijzonder. Het is een heel ander land dan Taiwan. Japan is goed ontwikkeld, alles is zeer high tech en georganiseerd.
We kwamen aan in de grote en moderne stad Tokyo. We werden opgevangen door een oud voetbalgenoot van Bart uit Den Bosch. In de auto werden we naar verschillende mooie plekken gebracht. En ook twee avonden heerlijk Japans gegeten met uitzicht op de stad Tokyo. Hier zouden we zelf natuurlijk nooit opgekomen zijn,
We zijn zelf nog een dagje naar Tokyo Disneyland geweest. Leuk! Het was wel enorm druk in het resort, soms rijen van 2.5 uur lang! Maar daar begonnen we natuurlijk niet aan zonder fast pass...
De volgende ochtend zijn we om 4:00 in de ochtend opgestaan om de grootste vismarkt in Tokyo te bezoeken. Daar worden de hoog kwaliteit tonijnen geveild, gesneden en verkocht. Prachtig om te zien was dat.
Vervolgens met een sneltrein vaart naar Kyoto – met de shinkansen. Een mooie en vooral authentieke stad. We hebben hier voor twee dagen een fiets gehuurd en zo naar en langs de vele tempels en shrines gefietst. Het was ook de beste manier om de Geisha’s achterna te sjezen en deze bijzondere verschijning op de foto te krijgen.
Na een dagje Osaka, zijn we vervolgens met de trein naar MT Fuji gegaan. Dit is met 3776 meter de hoogste berg in Japan. En twee maanden in het jaar, juli en augustus, is het officieel klimseizoen en gaan vele Japanners de berg op om de top (en krater, want het is eigenlijk een inactieve vulcaan, voor het laatst uitgebarsten in 1707) te bereiken. Bij ons begon het ook te kriebelen, maar we waren totaal niet voorbereid. Toch zijn we de uitdaging aangegaan. Ikzelf had nog wel wandelschoenen en een wind jack meegebracht, maar Bart was de bikkel van de dag en bereikte de top op mijn Birkenstock sandalen en een sweater aan. Bravo! Na totaal negen uur bergklimmen en dalen, waren we net op tijd, tijdens zonsondergang, weer terug. Maar voor een rust dag was toch echt geen tijd ... We moesten de volgende ochtend alweer verder naar Nikko, voor het bezoeken van nog meer tempels. Het bezoeken van de tempels gebeurde op de dinsdag ochtend, een dag voor ons vertrek terug naar Taiwan. En we wilden dan ook nog naar de mooiste Onsen (hot spring) in Japan. Het was dus even haasten, maar na een lange treinreis konden we hier genieten van het lekkere, warme water langs de rivier. De naam van de spring ben ik helaas kwijt (door alle hectiek van het reizen heb ik de Lonely Planet hier laten liggen), maar het was DE aanrader van de LP om te bezoeken. En na ons badderen in de Onsen, begrijp ik ook zeker waarom.
De avond waren we weer terug in Tokyo voor een laatste etentje met de Japanse vrienden. Tussen de hardwerkende Japanse zakenlui genoten van een laatste sashimi. Want we gingen natuurlijk voor het lekkere eten naar dit bijzondere land. :) He Bart ...?

Al met al, het was een mooie vakantie Japan! We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Een aanrader!

• 05 September 2009 - 15:37

Ingeborg:

Wat een heerlijk nieuws weer! Jullie..bofkonten!
    Inmiddels al in Nederland?! xxx

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008