Een luxe weekend weg - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Een luxe weekend weg - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Een luxe weekend weg

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

25 Juni 2008 | Taiwan, Taipei

Afgelopen weekend hadden Bart en ik een korte vakantie (maandag en dinsdag vrij genomen) en dus besloten we naar Kenting National Park te gaan. We waren wel toe aan vakantie :)!

Jaarlijks brengen meer dan vijf miljoen mensen een bezoek aan Kenting, wat gelegen ligt in het zuiden van Taiwan (5 uur rijden van Taipei). In Kenting vind je nog enigzins de 'bounty'stranden en turqoise zee om in te kunnen zwemmen, surfen en snorkelen. Dat wilden wij ook!

Wij wilden ook graag overnachten in het enige hotel in Kenting waar je direct toegang hebt tot het strand (alleen toegankelijk voor hotelgasten). Even leek het er op dat dit niet ging lukken. Het hotel was namelijk volgeboekt toen we vrijdag wilden boeken. Dan maar op goed geluk naar Kenting.

En we hadden geluk... Er was namelijk nog een vier persoonskamer voor ons in het hotel beschikbaar met uitzicht op het strand! Wat een luxe!

Het weekend hebben we dan ook heerlijk genoten van 'ons' strandje en het zwembad dat bij het hotel hoorden. Dat was nog eens een stuk rustiger dan het publieke strand even verderop in Kenting (zie foto).

Zondag hebben we met de auto nog een tour langs de kust gemaakt en genoten van alles wat we tegenkwamen; onder andere een groep Taiwanesen die vissen aan het vangen waren ... opgeblazen vissen wel te verstaan. Het was in ieder geval een mooie omgeving om te verkennen. En Bart is zelfs voor het eerst sinds ons verblijf in Taiwan de zee in gegaan om wat golven te pakken. Hij blijft wat dat betreft een echte surfdude...

Maandag hebben we ook nog wat rondgereden, zelfs nog een wandeling door de bergen van het nationale park gemaakt. Maar vooral lekker genoten van het strand en het zwembad bij ons luxe hotel.

In Kenting zijn er genoeg eettentjes en pubs te vinden. De hoofdstraat doet 's avonds zelfs aan als een mini nightmarket. We hebben elke avond dan ook heerlijk genoten van het dinner. Maar helaas, op zaterdagavond werd de wedstrijd Nederland-Rusland niet uitgezonden. En ook al waren we op vakantie, het oranjegevoel is natuurlijk niet zomaar verdwenen. En dus werd de hotelkamer maar omgebouwd tot de Bress Monkeys. Zo kwam het derde bed ook nog eens van pas... De eerste helft van de wedstrijd was het nog radio luisteren, omdat het maar niet wilde lukken om op de site de wedstrijd te bekijken. Pas na 12 pond te hebben betaald had ik eindelijk toegang tot de wedstrijd. Wist ik veel dat dit bijna 60 euro is!?! Wat een dure en onbevredigende party!

Maar voor de rest is ons weekendje weg dus zeer goed bevallen! Dat gaan we zeker vaker doen, een luxe weekend weg...

• 25 Juni 2008 - 15:37

Paps:

Geen wonder dat jullie het weekend niet bereikbaar waren. Lekker chillen en genieten van een heerlijk luxe weekend aan zee. Het zijn hele leuke foto's. Hieraan kun je zien dat jullie heerlijk genoten hebben. Trouwens een leuk autoooootje.
    Tot over een week.

Groetjes

• 29 Juni 2008 - 12:31

Anneke Went:

Hoi Annemarie en Bart, Had mij eerder voorgenomen jullie weblog te lezen. Was er niet van gekomen totdat oma afgelopen week enthousiast vertelde over jullie belevenissen die ze in de geprinte verslagen van jullie weblog heeft gelezen. Nieuwsgierig naar de foto's, heb ik net jullie weblog bekeken en ik vind het prachtig! Jullie hebben goed geschoten met de beslissing naar Taiwan te gaan. En chapeau Annemarie! Jij werkt ook goed aan je cv ondertussen. Heb bewondering voor jullie durf en aanpak. Goed hoor! Geniet van alles wat jullie doen en meemaken. Ik kijk af en toe in het weblog om het te volgen. Marty vertelde dat we Annemarie gaan zien op haar verjaardagsfeest, dus tot dan! Succes met alles wat jullie doen en tot ziens, een zoen, Anneke

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008