Parents in Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Parents in Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Parents in Taipei

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

04 Februari 2010 | Taiwan, Taipei

Het afgelopen weekend hadden we mijn ouders op bezoek en dus gingen we allemaal leuke dingen doen en natuurlijk veel en lekker uiteten!

De vrijdagavond gingen we uiteten in het visrestaurant achter bij ons in de straat. Want met name mijn moeder is dol op de vis die hier wordt geserveerd.

Zaterdag en zondag hadden we gepland om omgeving Taipei te bewonderen.
Op zaterdagochtend vertrokken we dan ook richting Keelung om bij de Limestone Cape in Yeliu de 'mushroom' formaties en de beroemde ‘Queens head’ te zien. Een gedeelte van het gebied was helaas afgezet en dus moesten we het met een replica van het koninginnehoofd doen. Gelukkig waren er nog wel genoeg ander rotsformaties van dichtbij te bezichtigen.
Vervolgens bezochten we de kleine plaatsjes Jiufen en Jinguashi. In het eerste plaatsje hebben we door een leuk oud straatje gelopen. Jammer dat het opeens zo mistig werd, anders was het uitzicht aan het einde van de omhooglopende straat vast en zeker prachtig geweest. In Jinguashi gingen we naar het Gold Ecological Park. Hier hebben we veel bijgeleerd over de geschiedenis van de goudmijnen in deze regio. We hebben zelfs nog door een echte goudmijntunnel gelopen!
Het werd alweer donker, en na terugkeer in Taipei gingen mama en ik in het reuzenrad bij het Miramar winkelcentrum. Een beetje eng, maar wel leuk om Taipei zo vanaf een ander vergezicht te zien.
We hadden inmiddels toch wel honger gekregen en dus werd er heerlijk pizza gegeten bij café Grazie’s.

Na een stevig ontijt bij de Duitse bakker Wendels gingen we op zondag eerst naar Sanxia voor een bezoekje aan ‘The Old Street’ en de Tzushr tempel. Bart en ik waren hier een aantal weken terug ook al geweest, maar het plaatsje heeft zoveel sfeer dat we er graag nog eens heengingen.
Ook het plaatsje Yingge bezochten we graag voor een tweede keer. Heerlijk rondstruimen en op zoek naar theeservies en een mooie vaas. En met succes!
Met een bezoekje aan Chili’s voor een lekkere hamburger sloten we vervolgens het gezellige weekend af.

Maandag hebben de ouders zich lekker met zijn tweetjes vermaakt, terwijl Bart en ik aan het werk waren. ’s Avonds ontmoetten we elkaar in het Grand Hotel voor een heerlijk Taiwanees buffet. All you can eat! Dus natuurlijk was iedereen blij en voldaan van al het lekkere eten. De entourage was ook gewoon heel gezellig.
Minder gezellig was het in Snake Alley waar we later nog naar toe gingen. Snake Alley is een night market en, zoals de naam al aangeeft, zijn er slangen te bewonderen waarvan je de sappen kan drinken en volgens mij kun je ook het slangenvlees bestellen. Schokkend waren vooral de schildpadden die al ‘ontschild’ waren en klaar lagen om gebakken te worden. Snake alley was vroeger ook een bordeel, er waren dus genoeg seksspeeltjes te krijgen. Al met al bijzonder om gezien te hebben, maar de lugubere en agressieve sfeer voelde toch wat ongemakkelijk. Gelukkig is mijn vader voor niemand bang!

Dinsdag zijn de ouders helaas weer vertrokken voor hun welverdiende vakantie in Thailand. Het was erg gezellig!
Wij gaan nu ook lekker genieten van een vakantie. Morgen vertrekken we naar Singapore om vervolgens Sri Lanka en de Maldiven aan te doen.

Dat wordt vast en zeker genieten! Tot over twee weken.

• 04 Februari 2010 - 15:22

Maaike:

Hoi Anne-marie,

Nog (erg laat) de beste wensen voor 2010!!! Sorry Sorry Sorry. Ziet er naar uit dat je het nog steeds erg naar je zin hebt :-) Hier gaat alles zijn gangetje, sinds 1 januari woon ik samen met Gijs en sinds september ben ik docent aan de Rotterdam Business school! Iets heel anders dus. Nou geniet er van!
    Liefs Maaike

• 20 Februari 2010 - 12:59

Esther:

Hey, ben weer helemaal bijgelezen en benieuwd naar je vakantie in singapore en maladiven en sri lanka.
    Ik ben net terug uit Cuba, was een leuke vakantie, ben nog helemaal relaxt. Maandag (22 feb) helaas weer werken.

Liefs Esther

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008
Verslag gelezen: 1951