28 schattige, lieve baby's
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget
03 Mei 2008 | Taiwan, Taipei
28 baby's in het weeshuis die naast eten, drinken en slapen ook graag eens willen spelen en geknuffeld willen worden. En daar heb je dan volunteers voor. Waaronder ik.
De afgelopen week ben ik twee keer een paar uurtjes naar het weeshuis gegaan om met de baby'tjes te spelen. Want ze zijn echt allemaal oh zo schattig! De baby's zijn oh zo lief! Ik ben nu al helemaal verknocht aan ze.
Je hoeft eigenlijk alleen maar met de baby's te spelen, hier hebben ze speciale speelruimten voor. Je hoeft dus geen poep- en plasluiers te verschonen. Dat laat ik wel aan het personeel over. En als een baby lastig wordt dan geeft het personeel je gewoon een andere baby in handen...
De 28 baby's zijn verspreid over vier kamers. In kamer 1 zitten bijvoorbeeld de oudste baby's, in kamer 4 de jongste baby's. De eerste keer liep ik meteen door naar kamer 4, om vervolgens drie baby'tjes op mijn schoot geworpen te krijgen. Begon de ene baby te huilen om aandacht en gaf ik vervolgens die aandacht, dan begon de andere baby weer te huilen om aandacht. Tja, ik heb geen 'baby-ervaring', laat staan dat ik drie baby's in een keer aankan.
28 baby's. Dat zijn er nogal wat wil je met elke baby quality time doorbrengen. Genoeg motivatie dus om de komende tijd in ieder geval een keer per week een bezoekje te brengen aan het weeshuis. Want, mocht het nog niet duidelijk zijn, het zijn 28 oh zo schattige, lieve baby's!
04 Mei 2008 - 18:14
Hella:
Hi Annemarie,
Geniet erg van jullie site en heb mij net aangemeld voor al jullie belevenissen !!!
Wat de "twenty eight babies" betreft, go for it girl ..........ik ben "stinkend"jaloers op de poepluiers........ mooiste wat bestaat !!
liefs Hella -
15 Mei 2008 - 21:05
Evelien:
Hoi Annemarie!
Je hebt dus al vrijwilligerswerk gevonden. Lijkt me erg rewarding, om het maar even op zijn Engels te zeggen. En zinvol natuurlijk. Wat sneu hè dat er zoveel kindjes in een weeshuis zitten. Ze zullen wel erg blij zijn met de aandacht die ze krijgen, want erg veel aandacht krijgen ze denk ik niet... Ga er inderdaad maar lekker vaak langs!!
Liefs eef -
09 Oktober 2009 - 19:33
Anne Marieke:
Hoi hoi,
Ik vroeg mij heel erg af hoe dit weeshuis heet! Ik zou graag vrijwilligerswerk doen in een weeshuis in Taiwan. Kan je mij wat meer informatie geven? Mijn e-mail adres is: Ambraam@live.nl
alvast bedankt! :)