Cursusdagen in Hong Kong - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Cursusdagen in Hong Kong - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Cursusdagen in Hong Kong

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

25 Maart 2010 | Taiwan, Taipei

Ik heb mijn GMS Designation! GMS staat voor global mobility specialist en dat heeft betrekking op internationale arbeidsmobiliteit, met name het uitzendenden van personeel wereldwijd. Met mijn master personeelsmanagement, internationale werkervaring en ervaringen als expatpartner leek mij dit een interessante cursus om te volgen. Hopelijk komt de opgedane kennis later nog eens goed van pas.

Een aantal weken geleden heb ik daarvoor een driedaagse cursus gevolgd en het weekend dan de online test gedaan. Over de driedaagse cursus vertel ik graag nog wat meer.
De cursus werd namelijk gegeven in Hong Kong. En dus verbleef ik daar ook. Dat was toch wel een erg leuke en unieke ervaring!

Voor mij geen duur hotel, maar een goedkope guesthouse op de zevende verdieping van het Chungking Mansions building. Het gebouw is zelfs te vinden in Wikipedia; 'Chungking Mansions, is a building located at 36-44 Nathan Road in Tsim Sha Tsui, Hong Kong. The building is well known as nearly the cheapest accommodation in Hong Kong.' Chungking Mansions bestaat uit vijf blokken en in elk blok zijn tal van guesthouses te vinden. Het is er dan ook een drukte van jewelste. En altijd is het wachten op de kleine lift die je naar de juiste verdieping moet brengen. Op de begane grond vind je vele kleine winkeltjes en de touts die je van alles willen aansmeren. Snel doorlopen dus. Maar toch is het er wel veilig, er zijn overal camera’s en security guards bewaken het terrein. Zelfs om half 4 ’s nachts zijn ze er ... en ik kan het weten :). Ik had een kamer geboekt in het Germany hostel, maar zat uiteindelijk in een guesthouse met een andere naam. Dat is heel gewoon, meerdere guesthouses behoren namelijk tot één en dezelfde eigenaar en receptie. Ik wilde toch wel graag op dezelfde verdieping als de receptie. Nog weer een extra zekerheid. Dus dan maar niet in het Germany hostel, dat een verdieping lager zat. Mijn kamer was klein en sober, en stonk elke dag weer naar de Indiase geuren van het restaurant beneden. Maar het was schoon en de douche (boven het toilet) was heerlijk warm. Meer heb ik niet nodig. En vergeleken met ons beachhouse is alles een paleisje!

Veel luxer was het in het hotel waar de cursus werd gehouden; Het Kowloon-Shangri La. Er bleken ruim 40 cursisten in de zaal, gezeten aan ronde tafels. De sprekers hielden een praatje en tussendoor moesten opdrachten worden gemaakt per tafel. Elke dag zat ik weer met andere mensen aan de tafel, dat is ook wel zo leuk om verschillende mensen te leren kennen, die overigens allemaal uit verschillende delen van Azië kwamen; Hong Kong, China, Vietnam, Jakarta, India en zo verder.

De eerste cursusdag vloog voorbij. Na afloop werd er gezellig buiten op het hotelterras Sangria gedronken. En vervolgens gingen we met een groot gezelschap naar een typisch Hong Kong style restaurant. Het was pittig eten, maar gelukkig genoeg wijn om weg te drinken. Daarna stappen in het uitgaansgebied van Hong Kong. Ik heb geen idee hoe de buurt heet, maar gezellig was het wel. Live band optredens in de ene bar, top muziek in de andere bar. Carnegies, ook in Taipei bekend en berucht, bestaat dus ook in Hong Kong. Hier geen Taiwanese meiden op de bar, maar Westerlingen. Het blijft wereldwijd een foute tent! We zijn hier dan ook niet zo lang gebleven. Maar al met al werd het erg laat slapen op de eerste cursusdag.

Zondag was het een vrije dag. Vele cursisten gingen naar Macau. Maar ik ben hier al eens geweest en dus bleef ik liever in Hong Kong. Helaas viel het weer tegen en als je alleen bent is het toch anders. Dus werd het koffie drinken, struimen, lunchen, struimen, hapje eten, struimen, slapen ...

De tweede cursusdag was ook weer een interessante dag en flink wat informatie tot ons gekregen. Dat moest na afloop natuurlijk met elkaar worden besproken onder het genot van de heerlijke Sangria. Met zes man zijn we nog elders gaan eten en met vier man eindigden we in een bar op de 21ste verdieping. Geweldig! Een 360 graden view over Hong Kong. Dan is het toch leuk dat je met een gezelschap bent die de hotspots van Hong Kong weet te vinden. We hadden nog wel even willen blijven, maar werden er om half 2 's nachts uitgeschopt. De bar ging sluiten. En ik begaf mij dus weer terug naar de mansions.

Dinsdag was de derde en laatste cursusdag dat ging over cultuurverschillen. Altijd een leuk en luchtig onderwerp. De spreker wist toen nog niet dat er een Nederlander in de zaal zat, anders was hij waarschijnlijk niet zo uitgesproken geweest over de directheid van het Nederlandse volk. Haha. Na het gebruikelijke bezoek aan de hotelbar bezochten we in de avond een andere buurt in Hong Kong met vele uitgaansgelegenheden. De tweede en laatste bar waar we de avond eindigden was geweldig. Twee live bands die elkaar afwisselden. En ongelofelijk, wat een drukte op een doordeweekse avond. Moeten deze mensen niet werken? De bands zouden tot 4:00 ’s nachts spelen, maar wij haakten een half uurtje eerder af. Terug naar het guesthouse voor een laatste nacht in Hong Kong, om de volgende dag weer naar Taipei te vertrekken.

Niet kort daarna kreeg ik de toegangscode voor het online examen, waarvoor ik uiteindelijk met vlag en wimpel ben geslaagd. Ik heb echt wel goed opgelet tijdens de cursusdagen hoor! :)

• 25 Maart 2010 - 06:51

Hennie En Monic De Weerd:

Hoi Annemarie,

Dat jij nu ook net op waarbenjij zit. Ik had ook net een berichtje geplaats. Toevallig... Netjes dat je geslaagd bent. Inderdaad toch nog goed opgelet ondanks je late avonden. Maar dat ben jij toch wel gewend.
    Groetjes Monic

• 25 Maart 2010 - 18:23

Hella:

Hi Annemarie,

Super, je hebt je bestaan als expatpartner een hele mooie invulling gegeven!
    What's in het fore me ......heb je niet laten lopen !!

*Right girl
    *Right study
    *Right spot

Veel liefs Hella

• 25 Maart 2010 - 18:23

Hella:

Hi Annemarie,

Super, je hebt je bestaan als expatpartner een hele mooie invulling gegeven!
    What's in het fore me ......heb je niet laten lopen !!

*Right girl
    *Right study
    *Right spot

Veel liefs Hella

• 04 April 2010 - 14:55

Esther:

Gefeliciteerd! Knap hoor en dat na al dat late gefeest!
    Je bent wel gewend aan drukke volle programma's, doen jullie ook op vakantie :-)

Liefs Esther