Barbequen en wijntjes proosten - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu Barbequen en wijntjes proosten - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Annemarie Pot & Bart Verspaget - WaarBenJij.nu

Barbequen en wijntjes proosten

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie Pot & Bart Verspaget

31 Maart 2010 | Taiwan, Taipei

Terugkijkend op de vorge week is het er weer gezellig aan toe gegaan met heerlijk barbequen en/of lekkere wijntjes proosten!

Zaterdag 20 maart was het 60-jarig jubileumsfeest van Zuster Petronelly. 60 jaar geleden werd zij namelijk als non geprofest. De Nederlandse Zuster is al sinds 1972 in Taipei waar zij met liefde en inzet zorgt voor de verstandelijk gehandicapte kinderen die door haar zijn opgevangen. Op 86-jarige leeftijd is Zuster Petronelly nog heel actief en goed bij de tijd. Geweldig om te zien hoeveel deze vrouw doet voor anderen. Een inspiratiebron voor ons allemaal.
Om haar 60-jarige professiefeest te vieren was de VNT op de zaterdagmiddag uitgenodigd voor een barbeque. Natuurlijk wilde de Nederlandse gemeenschap ook iets voor haar doen en dus waren er voor haar toespraken en muziek optredens in de kerk.
Na deze viering was er dan de barbeque. Zelf eerst dunne plakjes vlees en groenten in een bakje doen, om het vervolgens op een ronde barbequeplaat te laten barbequen. Eigenlijk het wokrestaurant concept, maar dan op z’n Taiwanees in barbeque stijl!
Al met al is het 60-jarige professiefeest van de Zuster op een gezellige en mooie manier gevierd.

Dinsdagavond namen Taiwanese vrienden ons mee naar een luxe (Japans) restaurant. Hier namen wij plaats in de privé ruimte met onze persoonlijke kok en serveerder. Twee personeelsleden voor vier gasten. Zeer bijzonder en exclusief natuurlijk! En dat gold zeker ook voor het eten. Op de barbeque cq. kookplaat bereidde de kok heerlijke kreeft en biefgerechten. De kreeft bleek te smaken als een grote garnaal. En aangezien ik garnalen in Taiwan ontzettend lekker ben gaan vinden, was het ook van de kreeft smullen geblazen!
Minder genieten was het van de ganzenlever, en van het gekookte ei met kaviaar en pastei doorheen gemengd... Ik dacht eerlijk waar dat ik over mijn nek ging. Gelukkig hadden we de heerlijke wijn om het weg te spoelen. De vriend kent de kok en dus kregen we een fles rode wijn van de zaak. Proost!

Wijn werd er ook volop gedronen op het feestje van Crown Relocations (die ons precies twee jaar terug heeft verhuisd!). Crown bestond 45 jaar en dat werd gevierd in de Free Time Digital Wine Center in centrum Taipei. Helaas waren de hapjes bij aankomst allemaal al opgegeten en dus werden wijntjes geproost en gedronken op een legen maag. Dat tikt best aan...
Na de party zaten we dan ook zwaar aangeschoten in het Friday’s restaurant (Een tweede Chili’s) om alsnog wat eten naar binnen te krijgen. Het was smullen van de barbeque grilled spare ribs en de strawberry magarita’s. Nee, geen wijntjes hier. Die hadden we immers op het Crown feestje al genoeg geproost. En vanavond twee margarita’s voor de prijs van één. Dus daar maakten we graag gebruik van. And what the heg; het was toch alweer weekend!

• 04 April 2010 - 15:00

Esther:

Ha An
    Klinkt allemaal goed.
    Wanneer is je laatste werkdag daar? Al beetje aan het rondkijken voor andere baan?
    Hoor het wel als jullie (of jij eerst alleen) naar Nederland komen.
    Hier in april/mei lekker veel feestdagen en vrij.
    In augustus gaan we naar Spanje naar zus van Alain.
    Groetjes Esther

Annemarie Pot & Bart Verspaget

Sinds 1 april 2008 wonen Bart en ik dan toch echt in het verre oosten, op een eiland naast het vasteland China. Wij wonen namelijk in Taiwan, in de hoofdstad Taipei! Bart werkt hier fulltime voor zijn werkgever. En ik? Ik hoop het komende jaar natuurlijk van alles mee te maken. Met deze weblog kan ik in ieder geval al onze verhalen en avonturen aan jullie vertellen. Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld krijgen van ons leven hier in Taipei Taiwan!

Actief sinds 22 April 2008